SME instrument (EIC accelerator)

Op 25 juni 2019 organiseerde InnoVisser i.s.m. RVO en de High Tech Campus een  voorlichtingsmiddag over de EU SME instrument subsidieregeling. Meer informatie over deze bijeenkomst is verkrijgbaar bij  peter@innovisser.nl

H2020 SME instrument subsidie
Het SME instrument is een subsidieregeling van de EU voor ambitieuze high-tech MKB bedrijven die Europees willen doorgroeien. Doel van deze bijeenkomst in inzicht te geven naar welke MKB bedrijven de Europese Commissie op zoek is en hoe deze subsidie werkt. Veel bedrijven in de Brainport regio  (zoals  IbisPower, Heliox, Memo Healthcare, EffectPhotonics, MegaInliner, Anteryon en Beltech) hebben al een succesvolle aanvraag in deze regeling ingediend.

Het SME instrument ondersteunt bedrijven financieel bij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten.  Zo kan in Phase 1 voor marktonderzoek 50.000 euro en in Phase 2 voor marktintroductie zelfs tot 2.5 mio euro subsidie verkregen worden.

Masterclass SME proposal schrijven : open inschrijving
Opnieuw biedt InnoVisser de mogelijkheid voor een Masterclass SME instrument proposal schrijven. Deze nieuwe klas zal bij voldoende aanmeldingen in September van start gaan. Deze masterclass is daarmee een prima voorbereiding op de eerst volgende deadline van het SME instrument dit jaar. Eerdere schrijfklassen hebben succesvolle diverse projecten opgeleverd. U kunt zich nog opgeven voor de SME MasterClass (enkel voor bedrijven)  per email aan peter@innovisser.nl

Individuele subsidiebegeleiding
Daarnaast lever InnoVisser ook individuele begeleiding voor het schrijven van SME instrument aanvragen. Dat kan zowel voor enkel het reviewen, alsook voor het geheel schrijven van het voorstel.